Vreemde talen leren

Leer een vreemde taal en vergroot je kans op de arbeidsmarkt!

Vreemde talen leren

De minor Vreemde talen leren biedt je de mogelijkheid om in één semester met twee nieuwe talen kennis te maken (we hebben er zes in de aanbieding!). Tijdens periode 1 leg je de basis voor het verwerven van vaardigheden in twee talen en in periode 2 diep je die verder uit. In periode 3 sluit je de minor af met een onderzoeksproject waarin je deze twee talen op één specifiek gebied gaat vergelijken met het Nederlands.

De vakken verschillen per taal. Bij de talen Marokkaans Arabisch, Spaans, Portugees en Roemeens begin je op beginnersniveau en bij Frans en Duits gaan we er vanuit dat je daar al enige basiskennis van hebt. Afhankelijk van het niveau gaan we aan de slag met het leren van nieuwe klanken, het opbouwen van een woordenschat en kennis over de grammatica van de betreffende taal. We breiden dit steeds verder uit zodat je je kunt redden in verschillende communicatie-situaties. In het afsluitende project ga je, onder begeleiding van een docent, zelf onderzoek doen naar één bepaald grammaticaal aspect van ‘jouw’ twee talen en die vergelijken met het Nederlands.

Bekijk de studiegids voor meer informatie over de vakken.

Iedereen die zijn eerste jaar heeft afgerond, mag deelnemen. Ook studenten van andere universiteiten zijn welkom. De vakken Spaans mogen alleen door VU-studenten worden gevolgd.

Facultaire studenten of andere VU-studenten schrijven zich in voor de talen die ze willen volgen via VUnet, met daarbij de gebruikelijke termijn voor inschrijven voor vakken. Studenten van buiten de VU doorlopen de procedure voor bijvakinschrijving, inclusief het aanleveren van schriftelijke toestemming van hun eigen examencommissie.

Voor meer informatie, bekijk de aanmeldprocedure.

Petra Bos

Phf.bos@vu.nl

020-5986576 

Bij voorkeur contact via mail


Samenvatting Vreemde talen leren

Taal

Nederlands

Duur

1 semester (30 EC)

StartDatum

1 september

Interessegebied

Talen en Communicatie

Faculteit

Geesteswetenschappen