Verdiepende minor voor wiskunde

Fundamenteel en essentieel

Verdiepen in wiskunde

Om je optimaal voor te bereiden op de master Mathematics kun je kiezen voor de Verdiepende minor Wiskunde. In deze minor krijg je vakken aangeboden die extra verdieping geven op diverse gebieden van de wiskunde. Twee onderdelen (12 EC) van deze minor zijn verplicht. Voor de overige 18 EC kun je zelf een keuze maken uit de wiskunde keuzevakkenlijst, waardoor je deze minor op je eigen interesses kunt afstemmen en je kunt oriënteren en voorbereiden op de verschillende tracks in de master.

Measure Theory: dit vak is een inleiding in de Maat- en integratietheorie en zeer nuttige basiskennis voor stochastiekvakken in de master Mathematics en Mathematics en Stochastics and Financial Mathematics. 

Workshop Mathematical Modelling: Dit vak is een intensieve workshop van vier weken, waarbij de studenten in groepjes zelf een onopgelost probleem uit een ander wetenschapsgebied of uit de industrie verkennen, wiskundig modelleren en analyseren. 

Voor de overige 18 EC kan gekozen worden uit de wiskunde keuzevakkenlijst. Keuzevakken uit periode 1 en 2 zijn: Applied Analysis: Representation Theory, Chaotic Dynamical systems, Differential Geometry, Number Theory en Probability Theory: Markov Chains

Voor meer informatie over de vakken, bezoek de studiegids.

Deze minor is toegankelijk voor bachelorstudenten Wiskunde.

VU-studenten vinden informatie over het volgen van een minor op VUnet (inloggen met je VUnet-ID).

Voor meer informatie, bekijk de aanmeldprocedure.

Voor meer informatie over de opleiding zelf kun je terecht bij de studieadviseur. De minor wordt gecoördineerd door Corrie Quant, contact kan opgenomen worden via de mail: c.m.quant@vu.nl of telefonisch via: +31205987831.

Samenvatting Verdiepende minor voor Wiskunde

Taal

Nederlands

Duur

1 semester (30 EC)

StartDatum

1 september

Interessegebied

Informatica, Wiskunde en Bedrijf

Faculteit

Bètawetenschappen

Finn Bohte

Student Verdiepende minor voor Wiskunde

Finn Bohte

"De Verdiepende minor Wiskunde is een mooie manier om verder de wiskunde te ontdekken. Door het ruime aanbod keuzevakken zit er voor iedereen wel wat interessants tussen. De algemene vakken zijn erg handig in je verdere loopbaan, vooral als je met wiskunde verder gaat, maar ook als je een andere richting op gaat." 

;