Verdiepende minor Biomedische Wiskunde

Bereken het leven

Biomedische Wiskunde

Deze minor is bedoeld voor studenten die de biomedische variant van de bacheloropleiding Wiskunde volgen. Je volgt zowel biomedische vakken als wiskundevakken. Ook is er ruimte voor een keuzevak wiskunde. De minor vormt een uitstekende voorbereiding op de biomedische variant van de master Mathematics.

Principles of Systems Biology
Deze cursus behandelt onderwerpen gerelateerd aan de systeembiologie en microbiologie en is een goede voorbereiding op vervolgvakken in de systeembiologie. 

Measure Theory
Deze cursus geeft een inleiding in de Maat- en integratietheorie en is een goede basis voor stochastiekvakken in de master.

Introduction to Medical Image Processing
Deze cursus behandelt de belangrijkste beeldverwerkingstechnieken en legt uit hoe die toegepast worden. Gebruikmakend van Matlab leer je ook zelf deze technieken te gebruiken.

Workshop Mathematical Modelling
Dit vak is een intensieve workshop van vier weken, waarbij de studenten in groepjes zelf een onopgelost probleem uit een ander wetenschapsgebied of uit de industrie verkennen, wiskundig modelleren en analyseren. In het bijzonder is het mogelijk om daarbij aan een biomedisch probleem te werken.

Keuzevak wiskunde
Naast bovenstaande vakken wordt er een keuzevak gekozen uit de wiskunde keuzevakkenlijst. In het bijzonder komen de vakken Applied Analysis: Chaotic Dynamical systems en Probability Theory: Markov Chains hiervoor in aanmerking.

Voor meer informatie over de vakken, bezoek onze studiegids.

Deze minor is toegankelijk voor bachelorstudenten Wiskunde in de biomedische variant.

VU-studenten vinden informatie over het volgen van een minor op VUnet.

Voor meer informatie, bekijk de aanmeldprocedure.

Corrie Quant

c.m.quant@vu.nl 

+31205987831

Wesley Do

Student Biomedische Wiskunde

Wesley Do Biom. Wis.

'Naast Biomedische Wiskunde is er geen ander vak in het programma van de bachelor wiskunde dat de nadruk legt op wiskunde toegepast op de biologie. De verdiepende minor biomedische wiskunde biedt vakken aan waaruit blijkt dat de biologie meer wiskunde gebruikt dan verwacht. Vooral Workshop Mathematical Modelling zet de wiskundige kennis op de test'

Samenvatting Verdiepende minor Biomedische Wiskunde

Taal

Nederlands

Duur

1 semester (30 EC)

StartDatum

1 september

Interessegebied

Informatica, Wiskunde en Bedrijf
Natuurwetenschappen

Faculteit

Bètawetenschappen

;