Schoolvakminor Engelse letterkunde

Met CIW voor de klas? Zet de eerste stap!

Engelse literatuur

Je oriëntatie op het onderwijs begint niet pas tijdens de masterstudie. Met de Schoolvakminor Engelse letterkunde kun je na je bachelor CIW (specialisatie English: International Communication) rechtstreeks doorstromen naar de Educatieve master. Je verdiept je namelijk in datgene wat je bij je specialisatie nog niet hebt gehad: de Engelse literatuur.

In combinatie met je bacheloropleiding legt deze schoolvakminor de basis voor wat een startende leraar Engels moet weten en kunnen.

Je start je minor met het vak Literature, Culture and Society. In deze cursus verken je de manieren waarop literaire teksten de afgelopen eeuwen sociale ongelijkheid hebben blootgelegd en verbeelding hebben gegeven aan betere werelden. Op die manier hebben ze bijgedragen aan sociale verandering en bevrijding.

Aansluitend verdiep je je in de bestudering van literatuur, door de vakken Transatlantic Travel Writing en American Literature 1914-present te volgen.

Het vak American Film gaat over de relatie tussen literatuur en visuele cultuur. Concreet hou je je bezig met de representatie van identiteit (in termen van ras, gender, seksualiteit) in Amerikaanse films. Daarbij bekijk je filmische ‘teksten’ vanuit steeds wisselende theoretische perspectieven.

Je rondt je minor af met het vak Genre and Literary Analysis (blended learning). In dit onderdeel, dat je in hoge mate in zelfstudie en tutorials afwerkt, maak je je de fijne kneepjes van literaire analyse eigen.

Deze minor is alleen toegankelijk voor bachelorstudenten CIW met de specialisatie English: International communication.

VU-studenten kunnen zich aanmelden via VUnet.

Voor meer informatie, bekijk de aanmeldprocedure.

Algemene vaardigheden voor de arbeidsmarkt

Na het afronden van de master Educatie in de Taal en Cultuurwetenschappen: Engels ben je een eerstegraads bevoegd docent. Dit is de hoogste bevoegdheid in Nederland, waarmee je in alle klassen en in alle vormen van het voortgezet onderwijs les kunt geven, van mbo tot vwo.

Met dit papiertje op zak ben je echt een allround docent Engels!

Gerelateerde masters

Samenvatting Schoolvakminor Engelse letterkunde

Taal

Nederlands

Duur

1 semester (30 EC)

StartDatum

1 september

Interessegebied

Kunst, Cultuur en Geschiedenis
Talen en Communicatie

Faculteit

Geesteswetenschappen

;