Schoolvakminor Engelse letterkunde

Met CIW voor de klas? Zet de eerste stap!

Engelstalige literatuur

Je oriëntatie op het onderwijs begint niet pas tijdens de masterstudie. De Schoolvakminor Engelse letterkunde helpt je om met je bachelorbul CIW (specialisatie English: international communication) rechtstreeks door te stromen naar de Educatieve master. Je verdiept je namelijk in datgene wat je bij je specialisatie juist nog niet hebt gehad: de Engelstalige literatuur. Samen met je bachelorprogramma legt de schoolvakminor zo de basis voor wat een beginnende leraar Engels moet weten en kunnen.

Je start je minor met het vak Literature, Culture and Society

In deze cursus verken je de manieren waarop literaire teksten de afgelopen eeuwen sociale ongelijkheid hebben blootgelegd en verbeelding hebben gegeven aan betere werelden. Op die manier hebben ze bijgedragen aan sociale verandering en bevrijding. 

In aansluiting daarop verdiep je je in vooral de Amerikaans literatuur, door de vakken American Literature 1776-1914 en American Literature 1914-present te volgen. 

Het vak American Film gaat over de relatie tussen literatuur en visuele cultuur. Concreet hou je je bezig met de representatie van identiteit (in termen van ras, gender, sexualiteit) in Amerikaanse films. Daarbij bekijk je filmische ‘teksten’ vanuit steeds wisselende theoretische perspectieven. 

Je rondt je minor af met het vak Genre, Literature and Analysis (blended learning). In dit onderdeel, dat je in hoge mate in zelfstudie en tutorials afwerkt, maak je je de fijne kneepjes van literaire analyse eigen.

Bekijk de studiegids voor meer informatie over deze vakken.

Deze minor is alleen toegankelijk voor studenten CIW met de specialisatie English: International communication.
VU-studenten kunnen zich aanmelden via VUnet.
Voor meer informatie, bekijk de aanmeldprocedure.

Dr. Laura Rupp
l.m.rupp@vu.nl
020 59 86519

Algemene vaardigheden voor de arbeidsmarkt

Na het afronden van de educatieve master LVHO in de Taalvakken ben je een eerstegraads bevoegd docent. Dit is de hoogste bevoegdheid die we in Nederland kennen waarmee je in alle klassen en in alle vormen van het voortgezet onderwijs les kunt geven, van mbo tot vwo. Met dit papiertje op zak ben je echt een allround docent Engels, en ligt er een wereld voor je open!

Samenvatting Schoolvakminor Engelse letterkunde

Taal

Nederlands

Duur

1 semester (30 EC)

StartDatum

1 september

Interessegebied

Kunst, Cultuur en Geschiedenis
Talen en Communicatie

Faculteit

Geesteswetenschappen