Moleculaire Minor Farmaceutische Wetenschappen

Over ontwerp en synthese van moleculen voor medicijnen en diagnostiek

Ontwerpen en synthetiseren van moleculen

De minor bestaat uit twee vakken en een bachelorstage van 3 maanden. De vakken behandelen de processen die nodig zijn voor het ontwerpen en synthetiseren van moleculen die gebruikt kunnen worden voor diagnostische technieken en als medicijnen. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende eigenschappen van de moleculen en de mogelijke consequenties in het menselijk lichaam.

Het vak Radiofarmacochemie:

gaat over een combinatie van synthese (inclusief mogelijke retro-synthese) en de speciale eisen voor het werken met radioactive isotopen. Het vak gaat ook in op biomarkers en chemical biology tools. 

Het vak Drug Design en Synthese:

gaat over heterocyclische chemie en de rol van heterocycli in medicijnen, oa. fysisch chemische eigenschappen, toxicologische eigenschappen, ADME eigenschappen en moleculaire interacties met eiwit targets (computational design).


Bekijk de studiegids voor meer informatie over deze vakken.

Bachelorstudenten Farmaceutische Wetenschappen. Er zijn geen specifieke toelatingseisen, behalve dat je niet meer dan 18EC studieachterstand mag hebben.
VU-studenten vinden informatie over het volgen van een minor op VUnet (inloggen met je VUnet-ID). Meer informatie over het volgen van een minor aan de VU voor niet VU-studenten vind je op de informatiepagina.
Voor meer informatie over de opleiding zelf kun je terecht bij de studieadviseur. De minor wordt gecoördineerd door Lauw Klaassen, hier kan contact mee opgenomen worden via de mail: l.j.klaassen@vu.nl of telefonisch via: +31205987507.

Samenvatting Moleculaire Minor Farmaceutische Wetenschappen

Taal

Nederlands

Duur

1 semester (30 EC)

StartDatum

1 September

Interessegebied

Natuurwetenschappen

Faculteit

Bètawetenschappen