Biologische Minor Farmaceutische Wetenschappen

Over gebruik van moleculen voor diagnostiek en therapie bij ziekten

Pharmaceuticals met een biologische basis

De minor bestaat uit twee vakken en een bachelorstage van 3 maanden. De vakken behandelen mechanismen van een aantal belangrijke ziekten zoals kanker, atherosclerose ('aderverkalking') en AIDS. De nadruk ligt hierbij op de moleculaire processen die een rol spelen bij het ontstaan van de ziekte, en hoe informatie hierover kan worden gebruikt om nieuwe diagnostiek en behandelingsmethoden te ontwikkelen. Gebruik van biotechnologie, biotherapeutics, antilichamen en drug delivery, vaccins en immunologie, en advanced analytics worden behandeld als pharmaceuticals met een biologische basis.

Het vak Project Ziekten, Moleculen en Beeldvorming behandelt mechanismen van een aantal belangrijke ziekten. De nadruk ligt hierbij op moleculaire processen die een rol spelen bij het ontstaan van de ziekte, en hoe informatie hierover kan worden gebruikt om nieuwe diagnostiek en behandelingsmethoden te ontwikkelen.

Voor meer informatie over dit vak, bezoek onze studiegids.

Het vak Biopharmaceuticals gaat over onderwerpen als biotechnologie, biotherapeutics, antilichamen en drug delivery, vaccins en immunologie, en advanced analytics.

Bachelorstudenten Farmaceutische Wetenschappen. Er zijn geen specifieke toelatingseisen, behalve dat je niet meer dan 18 EC studieachterstand mag hebben.
VU-studenten vinden informatie over het volgen van een minor op VUnet (inloggen met je VUnet-ID). Meer informatie over het volgen van een minor aan de VU voor niet VU-studenten vind je op deze site.
Voor meer informatie over de opleiding zelf kun je terecht bij de studieadviseur. De minor wordt gecoördineerd door Lauw Klaassen, hier kan contact mee opgenomen worden via de mail: l.j.klaassen@vu.nl of telefonisch via: +31205987507.

Samenvatting Biologische minor Farmaceutische Wetenschappen

Taal

Nederlands

Duur

1 semester (30 EC)

StartDatum

1 September

Interessegebied

Gezondheid en Beweging
Natuurwetenschappen

Faculteit

Bètawetenschappen