Bioinformatics and systems biology

Upgrade yourself to become a data scientist for life

Bioinformatica

In deze minor maak je kennis met Bioinformatica en Systeem Biologie aan de hand van voorbeelden uit het wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast geeft de minor je de kans essentiële vaardigheden aan te leren, bijvoorbeeld programmeren voor studenten van een bachelor in Biologie, Biologie voor studenten met een achtergrond in Informatica en Wiskunde voor studenten van een HBO Bioinformatica opleiding. Het succesvol afronden van de minor geeft je toegang tot de MSc Bioinformatics and Systems Biology.
Deze minor bevat twee verplichte vakken:

Principles of Bioinformatics:

Principles of Bioinformatics is the starting course for bioinformatics at an Academic level. It aims to give a broad overview of important topics relevant to the field, with a focus on current (open) problems in bioinformatics research. During the lectures and practical sessions you will become familiar with practical solutions, but also discover that there is still a lot of room for improvement in this rapidly advancing field of research.

Research Questions in Bioinformatics:

Benieuwd naar wat onderzoek nu eigenlijk is? Hier ga je echt de diepte in. Maak kennis met hoe wij onderzoek doen, hoe je relevante wetenschappelijke literatuur vindt en leest, en hoe je aan anderen uitlegt wat het onderzoek nu eigenlijk opgeleverd heeft.

Daarnaast zijn er twee vakken om deficiënties weg te werken. Deze vakken kun je kiezen en zijn afhankelijk van je bachelorprogramma. Zie voor meer informatie de Canvas pagina.

Bekijk de studiegids voor meer informatie over de vakken.

Deze minor is toegankelijk voor bachelorstudenten Computer Science; Information Science; Artificial Intelligence; Biologie; Medische natuurwetenschappen; Biomedical Sciences; Scheikunde; Wiskunde; Natuurkunde en studenten van verwante opleidingen. Ook studenten in het 3e of 4 jaar van een HBO Bioinformatica studie zijn welkom.

VU-studenten vinden informatie over het volgen van een minor op VUnet (inloggen met je VUnet-ID). Het is essentieel je te melden bij de minorcoördinator Laura Hoekstra (bscminorbsb.beta@vu.nl), zodat we je keuzevakken kunnen overleggen. Meer informatie over het volgen van een minor aan de VU voor niet VU-studenten vind je op de wiki en op de pagina met meer informatie over het aanmelden.

Als je de minor wilt volgen maar je staat momenteel niet ingeschreven als student kun je het curriculum volgen als  premaster student, klik hier voor meer informatie.

Voor meer informatie over de opleiding zelf kun je terecht bij de studieadviseur. Deze minor wordt gecoördineerd door Laura Hoekstra (bscminorbsb.beta@vu.nl).

Algemene vaardigheden voor de arbeidsmarkt

De Data Science vaardigheden die worden bijgebracht tijdens de minor en MSc Bioinformatics zijn breed toepasbaar, en zijn zeer gewild in het bedrijfsleven en binnen medisch onderzoek.

Samenvatting Bioinformatics and systems biology

Taal

Nederlands

Duur

1 semester (30 EC)

StartDatum

1 september

Interessegebied

Natuurwetenschappen

Faculteit

Bètawetenschappen

;