Aanmelden voor een minor

Hoe meld ik me aan?

Wil je een minor gaan volgen aan de VU? Bekijk voordat je je aanmeldt eerst het minorenoverzicht met de toelatingseisen per minor

Zorg ervoor dat je je aanmelding op tijd in orde maakt. Het is verstandig om 6 weken voor de start van de minor je aanmelding af te ronden (stap 3).

Ik ben een VU-student
VU-studenten vinden informatie over het volgen van een minor op VUnet (inloggen met je VUnet-ID). 

Ik ben geen VU-student en wil een minor volgen aan de VU
Dan volg je de stappen hieronder.

Stappenplan aanmelden minor

  • Je hebt toestemming nodig van jouw eigen onderwijsinstelling om in het kader van je opleiding een minor te volgen aan de VU. Vraag dus een toestemmingsverklaring aan bij jouw examencommissie.
  • Controleer de toelatingseisen zoals vermeld bij de minor van je keuze.
  • Bij sommige minoren bestaat een deadline voor aanmelding of dien je eerst toestemming te vragen bij de studieadviseur, examencommissie of minorcoördinator.
  • Ga naar register.vu.nl en kies bijvakregistratie. Selecteer de opleiding waaronder de minor valt en het juiste studiejaar.
  • Voer de gevraagde persoonsgegevens in. Je ontvangt hierna je inloggegevens voor VUnet.
  • Als je al eens eerder een aanmelding bij de VU hebt gedaan, heb je al een VUnet-ID. Is jouw VUnet-ID niet meer actief? Meld je dan alsnog aan via register.vu.nl. Je VUnet-ID wordt dan weer actief.
  • Log in op VUnet en ga naar de applicatie Aanmelding afronden
  • Rond je aanmelding af door het gehele aanmeldformulier in VUnet te doorlopen en te verzenden.
  • Upload daar alle gevraagde documenten, inclusief toestemmingsverklaring van de examencommissie van de eigen onderwijsinstelling.

Je verzoek wordt digitaal verzonden naar de faculteit na het afronden van de aanmelding. De faculteit verleent als je hiervoor in aanmerking komt toestemming om de minor te volgen.

Kun je de applicatie 'Aanmelding afronden' niet vinden? Probeer dan een andere browser: Internet Explorer werkt in dit geval vaak beter dan Chrome. Je kunt ook gebruik maken van deze rechtstreekse link naar de aanmeldmodule.

Lever een origineel Bewijs Betaald Collegegeld (BBC) in bij de Studentenbalie van de VU, voorzien van je studentnummer. Een BBC vraag je aan bij de studentenadministratie van je eigen instelling. Doe dit zodra je het collegegeld bij je eigen instelling hebt voldaan (het afgeven van een machtiging geldt ook als betaling) en je ingeschreven staat voor het betreffende collegejaar.

Een BBC is een waardedocument en kun je alleen op papier (per post of aan de studentenbalie in het hoofdgebouw) inleveren. Een scan of kopie wordt niet geaccepteerd. 

Studie- en Studentadministratie
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Controleer of je per e-mail een bevestiging ontvangt voor plaatsing. Het kan zijn dat er meer belangstellenden zijn dan plaatsen.
Als je bent ingeschreven als bijvakstudent kun je in VUnet intekenen voor de vakken van je keuze onder Intekenen vakken en tentamens. Hierbij gelden intekentermijnen, dus je kunt maar tot een bepaalde deadline intekenen. Zie hiervoor VUnet: Intekenen voor onderwijs en tentamens. Raadpleeg ook de intekentermijnen. Informatie voor wanneer je te laat bent met intekenen vind je op Te laat met intekenen.

Contact

Vrije Universiteit Amsterdam
Studie- en Studentadministratie
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

020-5985020 (maandag t/m vrijdag van 10:30 - 12:30 en van 14:00 - 17:00)
studentenbalie@vu.nl